top of page

Aalst in Afrika in Aalst een internationaal project in uitwerking


Sinds 2010 heeft de stad Aalst een stedenband met het Zuid-Afrikaanse Worcester. Vanaf dit jaar zijn de scholen, en in het bijzonder de Academie voor Beeldende Kunsten, actief betrokken. Twee continenten, twee steden, 2 kunstenscholen overbruggen moeiteloos 13 577km. Bij het bezoek aan Kunstcentrum Hugo Naudé is het onmiddellijk de sfeer en de inkleding die een thuisgevoel geeft voor de Aalsterse bezoekers. Kleur, vormgeving, onderwerpen … de gespreksonderwerpen zetten elke taalbarrière aan de kant. Voor een eerste samenwerking focussen we op 2 lokale meesters in de schilderkunst. Hugo Naudé was één van de Zuid-Afrikaanse impressionisten, die in prachtig coloriet zijn thuislandschap in de Breede Vallei weergaf. Vanuit Aalst is Valerius De Saedeleer de eerste referentie. Leerlingen en ateliers puren uit deze traditie voor hun eigen werk. Bij het openen van de tentoonstelling zullen ook een aantal workshops gegeven worden door de buitenlandse gasten. De rij geïnteresseerden om de expo in Worcester mee te openen is groter, dan er volk in een Boeing kan … met het maken van de expo en de ateliers die extra gegeven worden, is er echter een boeiend en duurzaam alternatief: het Zuid-Afrikagevoel in eigen land, met een input voor vele vakken. Voltooiing van het project is voorzien voor 2017. Hou de website in de gaten.

Laatste berichten
Archief
bottom of page